Mirësevini | 9-vjeçare | Gjimnazi | Kontakt
Shkolla 12 vjeçare franko-shqiptare
"ERNEST KOLIQI"
Mob: 0682000767 | Email: info@ernestkoliqi.com

Njoftime dhe Aktivitete

4 prill 2015 | Konkursi i bursave për Klasën e 10-të, 2015-2016

Të shtunën me 4 prill 2015 shkolla organizon konkursin e bursave për nxënësit që do të nisin klasën e dhjetë në shtator 2015. Pjesëmarrësit duhet të plotësojnë këto kritere:

  1. Të kenë mesatare mbi 9,5 në shkollat ku mësojnë aktualisht.
  2. Të mos kenë patur probleme disiplinore.

Konkurrentët duhet të plotësojnë paraprakisht aplikimin online në faqen: Bursa 2015-2016

Konkursi zhvillohet në mjediset e shkollës në orën 09.00 dhe përmban pyetje nga matematika, gjuhë-letërsia, kimia, fizika e biologjia. Në test do të përfshihen edhe pyetje logjike. Pjesëmarrësit duhet të marrin me vete mjetet e punës (stilolaps, vizore, kompas, etj) si dhe një mjet identifikimi.

Pas përfundimit të testit nxënësit dhe prindërit e tyre janë të ftuar të qëndrojnë për drekë në mensën e shkollës si dhe, nëse dëshirojnë, të takohen me stafin për të marrë më tepër informacione për shkollën.

Shkolla do të japë disa bursa të plota dhe disa të pjesshme në varësi të rezultateve.

Për çdo informacion tjetër ju lutemi të kontaktoni sekretarinë e shkollës në info@ernestkoliqi.com ose 0682000767.

Nxënësit dhe prindërit që kanë vështirësi ardhjeje mund të na lajmërojnë një ditë më herët që të organizojmë marrjen e tyre me furgonët e shkollës.

 

 

Filozofia jonë

Të gjithë i njohim problemet e shkollave në Shqipëri. Megjithatë funksionimi i një shkolle të mirë është i vështirë, por plotësisht i realizueshëm nëse punohet me përgjegjësi dhe përkushtim. Prandaj në shkollën franko-shqiptare "Ernest Koliqi" ne udhëhiqemi nga 7 parimet e mëposhtme:

  • Të gjithë nxënësit konsiderohen dhe trajtohen të barabartë. Secilit nxënës i jepet vëmendje maksimale individuale, por askush nuk privilegjohet. Secili merr notën që meriton.
  • Çdo nxënës është i aftë të mendojë në mënyrë kritike, krijuese e të pavarur. Të mësuarit përmendësh shmanget përmes metodës së mësimdhënies dhe kontrollit të dijeve. Ky është i vetmi gjimnaz që përfshin lëndën e "Logjikës dhe mendimit kritik" në kurrikulumin e tij.
  • Çdo nxënës ka individualitetin, personalitetin dhe prirjet e tij dhe ne synojmë t'i nxisim ato në përfitim të tij.
  • Prindërit janë partnerët tanë më të rëndësishëm dhe komunikimi me ta është thelbësor në arritjen e rezultateve.
  • Puna e mësuesit me nxënësit nuk mbaron në klasë, por vetëm fillon aty. Për këtë arsye, mësuesit komunikojnë, monitorojnë, mbështesin dhe inkurajojnë nxënësit edhe pas përfundimit të mësimit përmes diskutimit në zyrë ose angazhimit në klubet e shkollës.
  • Metodat e reja të mësimdhënies e bëjnë mësimin jo vetëm efikas, por edhe të këndshëm. Të mësuarit serioz nuk ka pse të jetë stresues, ose i mërzitshëm.
  • Një shkollë e mirë nuk nxjerr vetëm nxënës të aftë, por edhe qytetarë të përgjegjshëm.

 

Për të realizuar këto parime punon një staf i kualifikuar e me përvojë, i përbërë nga mësues shqiptarë e të huaj. Bashkëpunimi me gjimnazet franceze mundëson marrjen e përvojave më të suksesshme bashkëhore të mësimdhënies. Infrastruktura, teknologjia dhe kushtet e tjera e bëjnë shkollën tonë një mjedis të përshtatshëm për mësim.

 

Ne besojmë tek nxënësit tanë. Ne besojmë se secili prej tyre ka një të ardhme të suksesshme përpara tij dhe misioni ynë është ta ndihmojmë ta krijojë që tani.

Të tjera

Harta e Shkollës


Kliko imazhin për të parë hartën e zmadhuar.

 

 

 

Presidenti i shkollës J.-P. Le Goff dhe administratori E. Hasimja në emisionin "Zonë e Lirë" nga Arian Çani për prezantimin e parë në publik.

Shperndaje këtë faqe

©2011 - 2015 | Shkolla Franko-Shqiptare "Ernest Koliqi"
Të gjithë materialet e botuara janë pronë e Shkollës Franko-Shqiptare "Ernest Koliqi. Botimi i plotë apo i pjessshëm mund të bëhet vetëm me leje me shkrim nga shkolla.

Dizajn: KOKUSHTA Webdesign