Kejdi Lame

Kejdi Lame (M2017)

Universiteti Ekonomik, Vienë / Austri
Ligjet e Biznesit

Në Koliq kalita vullnetin, pata mundësinë të kem stafin pedagogjik më profesionist dhe drejtuesit e shkollës më të arrirë. Mësova se Koliqi ishte çelësi drejt një të ardhmeje të sigurtë dhe të suksesshme. Jam e bindur që shkolla Ernest Koliqi ka patur një ndikim shumë të madh në personin që unë jam sot dhe në rezultatet shumë te mira që unë kam arritur ne Vienë.

Enxhi Vocaj

Enxhi Vocaj (M2021)

Eksperienca të tilla që vetëm Shkolla “Ernest Koliqi” mundëson janë jo vetëm të rralla por dhe të paharrueshme. Me përfundimin e këtij labirinti 3 vjeçar, jemi rritur dhe formësuar jo vetëm si ndër maturantët më të mirë, por si kalimtarë të urës delikate të jetës, të përgatitur për gjithçka.

Keti Nushi

Keti Nushi (M2021)

Univetsiteti Bocconi,  Milano / Itali
Ekonomi, Menaxhim dhe Shkenca kompjuterike

Që prej javëve të para të gjimnazit pyetja vendimtare, se çfarë do të bëj në shkollë të lartë , rëndonte mbi shpatullat e secilit prej nesh. Asnjëherë nuk është e lehtë t’i jepet përgjigje, pasi një mijë “pse” gjejnë gjithmonë një mënyrë për të nxitur dyshime e pasiguri të pafundme. Sidoqoftë, unë pata mundësinë që të marr një vendim që në klasë të dhjetë. Që prej muajve të parë, iu vendosa qëllimit tim, që pas gjimnazit të vazhdoja studimet tek Univetsiteti Bocconi, në Milano te Italisë. Pas dy viteve të mbushura me sprova të ndryshme, si: provime jashtëshkollore, letra motivimi e hartime të shumta; në mars 2021 mësova se isha pranuar në degën që dëshiroja: Economics, Management and Computer Science. Kalimi nga një etapë arsimore në një tjetër (veçanërisht jashtë vendit) nuk është asnjëherë diçka e lehtë. Megjithatë, e konsideroj veten mjaft me fat që pranë vetes do të kem gjithnjë etikën e punës dhe zellin me të cilin jam edukuar gjatë këtyre shtatë viteve të fundit në shkollën “Ernest Koliqi”, të cilat do të më shërbejnë në vazhdimësi për të përfaqësuar vetveten dhe shkollën në mënyrën e duhur.

Emida Qafa

Emida Qafa (M2021)

Rrugëtimi te Ernest Koliqi ravijëzohet në trajtën e një sfide, çelësi i zgjidhjes, së të cilës strehohet te puna dhe këmbëngulja për të kapërcyer lodhjen, me vetëdijen e kënaqshme se frytet e saj janë tejet të ëmbla. Në themel të bindjes së këtij institucioni arsimor qëndron lufta me vetveten për të përmbushur potencialin maksimal. Përkushtimi i stafit të kualifikuar për të kultivuar te nxënësi ndërgjegjësimin mbi rëndësinë e mendimit kritik dhe humultimit me qëllim formësimin e bindjeve personale e zgjerimit të horizonteve ideore, ka ushqyer te unë dashuri për dijen e prirjen për të besuar te njohjet dhe aftësitë e mia si armë ndaj bjerrjes intelektuale dhe vlerore. Mjedisi i ngrohtë shoqëror më ndihmoi të zhvilloj empatinë ndaj emocioneve të atyre që më rrethojnë, ndjenjën e identitetit e përkatësisë dhe etikën e punës në grup. Kam njohur miq, të cilët u rritën bashkë me mua dhe kanë qenë mbështetje e forcë kur dukej se fitorja dhe finalizimi i ambicies qe tepër larg. Përvoja tek “Ernest Koliqi” është dëshmi e fuqisë së vullnetit të kalitur nën peshën e disiplinës së punës dhe edukimit të ndjenjës së përgjegjësisë. Mësova se misioni i njeriut në Tokë është të rendë pas asaj që e frymëzon, duke u ushqyer me dije dhe dashuri të pastër për zhvillimin e shndërrimin e vetvetes në një version të realizuar, një qytetar me sfond të pasur kulturor dhe udhëheqës të prirur drejt frymës së ndryshimit.

Anisa Muça

Anisa Muça

Universiteti i Maastricht
Fakulteti i Psikologjisë dhe i Neuroshkencës, Hollandë

Universiteti i New York-ut, Sh.B.A
Universiteti i New York-ut, Shangai

Jam shumë mirënjohëse për edukimit tim te shkolla “Ernest Koliqi”. Formimi dhe baza e fortë që mora gjatë kohës së arsimimit në këtë  shkollë më kanë ndihmuar jashtëmase në rrugtimin tim drejt universitetit dhe masterit jashtë shtetit. Gjërat që vlerësoj më shumë nga ky gjimnaz janë përkushtimi i fortë dhe suporti i mësuesëve në çdo hap. Nëse do i jepja një keshillë të gjithë nxënësve të Ernest Koliqit do të ishte: kërkoni ndihmë pa frikë nga mesuesit, sepse janë gjithnjë të gatshëm për të ndihmuar. Shkollimi tek gjimnazi “ Ernest Koliqit” më dha disiplinën dhe aftësinë për të menduar në mënyrë kritike dhe gjatë viteve të mëtejshme të edukimit tim.

Apliko për Olimpiadën e Shkencës 2021 – Shkolla “Ernest Koliqi”

Të shtunën me 29 maj 2021 ora 09.00 shkolla organizon Olimpiadën e Shkencave. Programi i testit organizohet sipas nivelit të klasave (klasa I – IX) dhe përfshin lëndët e matematikës, diturisë së natyrës, fizikës, kimisë e biologjisë. Do të ketë edhe disa pyetje logjike.

Tarifa e regjistrimit është 1.000 lekë dhe kryhet maksimumi deri me datë 28 maj në zyrën tonë të financës.  

Nxënësit e interesuar duhet të plotësojnë formularin në këtë link: 

Ose duke: klikuar këtu!

Shënim: Plotësimi i formularit na ndihmon të njohim numrin e konkuruesve dhe të bëjmë një organizimi sa më të mirë të konkursit.

Një email konfirmimi do t’ju vijë në adresën tuaj të emailit. Ju lutemi kontrolloni dosjen Spam (Junk, Bulk), pasi mund të ndodhë që mesazhi i konfirmimit të përfundojë aty.  Për çdo pyetje që mund të keni ju lutem na kontaktoni.

Filluan regjistrimet për vitin shkollor 2021-2022

Regjistrimet për klasat I-IV (plus parashkollor)

Regjistrimet për klasat I-IV (plus parashkollor) janë hapur. Shkolla pret prindërit e interesuar çdo ditë jave nga ora 08.30 në 14.00.

Regjistrimet për klasat V-IX

Konkursi për pranimin në klasat V-IX do të kryhet në datë 17 prill 2021. Për t’u regjistruar në konkurs plotësoni fomularin për regjistrimet, që gjendet në këtë faqe.

Konkurset do të zhvillohen duke respektuar me rigorozitet protokollin anti-Covid.

Për informacione të tjera mbi regjistrimin dhe tarifat lexoni në seksionin Regjistrimi dhe tarifat.

Regjistrimet për gjimnazin

Konkursi i pranimit dhe i bursave për gjimnazin (klasat X) do të kryhet me datë 10 prill 2021. Për t’u regjistruar në konkurs klikoni këtu.

Për regjistrimin në klasat XI dhe XII, ju lutemi të na kontaktoni.

Konkurset do të zhvillohen duke respektuar me rigorozitet protokollin anti-Covid.

Për informacione të tjera mbi regjistrimin dhe tarifat lexoni në seksionin Regjistrimi dhe tarifat.

Formulari i aplikimit

për Regjistrimet për vitin 2021 - 2022

klasat V - IX

Të dhënat e marra nga ky formular do të përdoren vetëm për efekt regjistrimi dhe organizimi të provimit  të pranimit dhe intervistës on-line në Shkollën “ERNEST KOLIQI”.
Formulari duhet të plotësohet vetëm nga prindi!

Një email konfirmimi do t’ju vijë në adresën tuaj të emailit. Ju lutemi kontrolloni dosjen Spam (Junk, Bulk), pasi mund të ndodhë që mesazhi i konfirmimit të përfundojë aty.  Për çdo pyetje që mund të keni ju lutem na kontaktoni.

Nqs nuk ngarkohet formulari: kliko këtu!

Apliko për bursë! (mbyllur) – Konkursi i bursave për klasën e X, 2021-2022 – Shkolla “Ernest Koliqi”

Aplikimet janë mbyllur!

Shkolla organizon konkursin e përvitshëm të bursave dhe pranimit për nxënësit që nisin klasën X në shtator 2021.

Konkursi do të ketë 2 faza:

Në fazën e parë (10 prill 2021 në orën 09.00) nxënësit testohen në lëndët e matematikës, gjuhë-letërsisë, kimisë, fizikës, biologjisë e logjikës. Testi hartohet mbi programin publik të klasës së IX të zhvilluar deri në atë datë. Ky test do të ketë 85% të vlerësimit të përgjithshëm dhe do të përcaktojë 40 fituesit e bursave.

Në fazën e dytë (17 dhe 18 prill 2021 nga ora 12.00 deri në 15.00) fituesit e fazës së parë do të realizojnë një intervistë individuale e cila do të ketë 15% të vlerësimit të përgjithshëm.

Pas përfundimit të fazës së dytë, nxënësit do të njoftohen për nivelin e bursës që kanë fituar (nga 30% deri në 100%).

Nxënësit që nuk përfitojnë bursë, nisur nga rezultatet në konkurs do të njoftohen nëse mund të regjistrohen.

SUKSESE!

Plotësoni formularin për tu regjistruar në konkursin e bursave

Plotësimi i formularit na ndihmon të njohim numrin e konkuruesve dhe të bëjmë një organizimi sa më të mirë të konkursit.

Një email konfirmimi do t’ju vijë në adresën tuaj të emailit. Ju lutemi kontrolloni dosjen Spam (Junk, Bulk), pasi mund të ndodhë që mesazhi i konfirmimit të përfundojë aty.  Për çdo pyetje që mund të keni ju lutem na kontaktoni.

Nqs nuk ngarkohet formulari: kliko këtu!

Ester Merepeza

Ester Merepeza (M2018)

Universiteti i Mjekësisë / Tiranë

Për gjimnazin “ Ernest Koliqi” kisha dëgjuar vlerësime pozitive që në klasën e 9-të, kështu me kalimin e kohës m’u krijua bindja dhe dëshira për të ndjekur studimet pranë kësaj shkolle. Pasi u shpalla fituese e konkursit të organizuar nga shkolla, nisi për mua një eksperiencë e re si gjimnaziste koliqse. Tre vitet e gjimnazit kaluan shumë shpejt dhe tani që vazhdoj shkollën e lartë, mendoj që kam bërë zgjedhjen e duhur me këtë gjimnaz, sepse stafi pedagogjik, cilësia e mësimdhënies dhe infrastruktura e zhvillimit të mësimit kanë qenë në nivelet më të larta. Falë përgatitjes së shkëlqyer mësimore arrita të bëhem pjesë e të shpallem fituese e disa konkurseve kombëtare si Olimpiada e Kimisë dhe Biologjisë, por edhe të realizoj ëndrrën time duke vazhduar studimet e larta ne degën e mjekësisë.  Gjimnazi “Ernest Koliqi” ka meritën e madhe që na bëri të zotë në përballimin e sfidave të shkollës së lartë dhe më tej, për të cilën do i jem gjithmonë mirënjohëse.